VP-ASP :: Shopping Cart Software

Shopping Cart Software Solutions for anywhere in the World

US/Canada(Toll Free): +1 888 587 2278
Europe/UK: +44 (020) 7193 9408
Australia/New Zealand: +61 3 9016 4497

VP-ASP Shopping Cart Customer Forum

Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 VPCart Forum
 Customization
 windows2003 email cannot sent out problem
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

coolw
Starting Member

8 Posts

Posted - July 26 2005 :  18:45:29  Show Profile  Reply with Quote
Hi,

I am using VPASP 5.5 with CDOSYS or CDONTS to send emails in Windows

2003 server running IIS6.0
But after the customer ordered, the generated

email file (EML) first goes to the

C:\Inetpub\wwwroot\mailroot\Queue folder and after a minute,

the created file changes to the undeliverable (postmaster)

and goes to the BAD folder. The email always cannot sent out. Is anyone can help me to solve this problem? The VPASP 5.5 works windows 2000 well. I don't what should I need stup on my new windows 2003?

Any suggestion really appreciated. Also I can pay if someone can help me. Thanks,

email: [email protected]



searley
VP-ASP New User

169 Posts

Posted - July 28 2005 :  07:55:39  Show Profile  Reply with Quote
firstly 2003 does not support CDONTS, so you should use CDOSYS

the fact is is going to the queue then bad means that VPASP is setup OK

so it is either relay permissions, or smtp is not running on the server.



--
Quality Printer Consumables
http://www.inkcarts.co.uk
Go to Top of Page

electro-tech
Starting Member

8 Posts

Posted - July 22 2006 :  20:02:05  Show Profile  Reply with Quote
Bad News:
I had the same problem. My host mail server requires authentication to prevent the smtp server from being used by spammers. VP-ASP does not support authentication.

Good News:
I fixed it. You need to use CDOSYS and make the following changes to 2 files. With all the "ToDo" tags, looks like they need a few more!

1) in shop$config.asp, add the following lines at the bottom:
' CDOSys Configuration for authentication
const xCDOSysAuth = 1 ' Basic (clear-text), use 0 for none
const xCDOUser = "[email protected]" ' whatever your user ID is
const xCDOPass = "yourpassword" ' password

2) in shopmail.asp, locate the CDOSYS section. I have included all of it here but, you only have to add the 5 lines of code where indicated by the comments.

If ucase(mailtype)="CDOSYS" then
Dim iConf
Dim Flds
' Send by connecting to port 2 of the SMTP server.
Const cdoSendUsingPort = 2
set Mailer = CreateObject("CDO.Message")
set iConf = CreateObject("CDO.Configuration")
Set Flds = iConf.Fields
' Set the CDOSYS configuration fields to use port 25 on the SMTP server.
' With Flds
flds.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") =cdoSendUsingPort
'ToDo: Enter name or IP address of remote SMTP server.
flds.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") =my_system
flds.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpconnectiontimeout") = 10
/******************* CODE ADDED HERE ***************/
' SET AUTHENTICATION ON IF REQUIRED
' set xCDO... constants in shop$config.asp until VP-ASP adds this
' See http://www.paulsadowski.com/WSH/cdo.htm if you need more options
if xCDOSysAuth <> 0 then
flds.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = xCDOSysAuth
flds.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = xCDOUser
flds.Item("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = xCDOPass
end if
/****************** END OF ADDED CODE *************/
flds.Update
' End With
' Apply the settings to the message.
' With Mailer
Set Mailer.Configuration = iConf
Mailer.To = my_toaddress 'ToDo: Enter a valid email address.
Mailer.From = my_from & " <" & my_fromaddress & ">" 'ToDo: Enter a valid email address.
Mailer.Subject = my_subject
If Orderattachmentcount>0 then
for i = 0 to orderattachmentcount-1
Mailer.AddAttachment orderattachments(i)
next
end if
If htmlformat="HTML" then
Mailer.HTMLBody = body
Else
Mailer.TextBody = body
End if
Mailer.Send
' End With
Set Mailer=Nothing
Set iConf=Nothing
exit sub
end if


Go to Top of Page

electro-tech
Starting Member

8 Posts

Posted - July 22 2006 :  20:19:44  Show Profile  Reply with Quote
Oh yeah, just paste the code between the /**********/ comments or you'll get a syntax error. That was just to point out the changes.
Go to Top of Page

Constantine
Starting Member

46 Posts

Posted - July 22 2006 :  20:28:38  Show Profile  Reply with Quote
vpasp put up this help note a while ago which helped me out with my cdosys authentication issue.

its similar to yours but they add how to add your username and password as a config option in your admin which i found handy.

https://www.vpasp.com/helpnotes/shoptocdetail.asp?id=26#865

const
Go to Top of Page

electro-tech
Starting Member

8 Posts

Posted - July 23 2006 :  11:07:20  Show Profile  Reply with Quote
Thanls Constantine. I checked out the "helpnote" and I think they should have looked at their own code and tried it before posting code snipets. If you follow the helpnote explicitly it won't work. Plus, there is a setup for jmail that already looks for xmailuserid and xmailpassword. Would be nice if it was consistent. Thanks for the pointer though, mine works. :-)
Go to Top of Page

Dubbya
Starting Member

Canada
30 Posts

Posted - August 07 2006 :  00:17:57  Show Profile  Visit Dubbya's Homepage  Reply with Quote
Your CDOSYS snippet worked like perfectly!

Thanks so much for taking the time to help out!

Always remember that wherever you go, there you are.
Go to Top of Page

large
Starting Member

8 Posts

Posted - July 10 2007 :  10:03:52  Show Profile  Reply with Quote
Are the above solutions (by electro-tech and Constantine) still applicable to reslove CDOSYS/Email issues with 6.50?

I'm having a problem locating the error when testing email. With diag_dbtest.asp, I can send by I don't recieve...
Go to Top of Page

support
Administrator

4266 Posts

Posted - July 10 2007 :  18:37:05  Show Profile  Visit support's Homepage  Reply with Quote
Hi Lage,

You can insert your username and password into the shop$config.asp file now without needing to make changes to the mailing code in most cases.

In the VP-ASP User Guide please see the following section:

5.6.3.1 Configuring CDOSYS to use SMTP Authentication

You can download the guide from:
https://www.vpasp.com/helpnotes/

Hope this helps

Thanks
Cam

VP-ASP Support
Go to Top of Page

large
Starting Member

8 Posts

Posted - July 11 2007 :  09:49:42  Show Profile  Reply with Quote
Hi Cam,

I've tried the steps outlined in the manual with no success - ergo my question above. I'm trying to locate the issue!

Thanks,
L

Edited by - large on July 11 2007 09:50:09
Go to Top of Page

support
Administrator

4266 Posts

Posted - July 11 2007 :  20:58:47  Show Profile  Visit support's Homepage  Reply with Quote
Hi Large,

May be best to post in our help desk so our support guys can look further into this for you.

Have you tried the diag_dbtest.asp page to see if any other mail components are installed on the server and work?

Thanks
Cam

VP-ASP Support
Go to Top of Page

jhoiland
Starting Member

36 Posts

Posted - December 02 2008 :  17:36:18  Show Profile  Reply with Quote
After an hour of code hunting I think I have a bug here...

Was able to send intra domain emails with all methods no problem, but nothing outside of the domain.

Figured I had an authentication issue so here I came.

Ended up going to CDOSYS authenticated method and still no joy.

Then I saw this in the post and figured it was a typo, but sure enough it is right there in the source code....

shopmail.asp line 300-301 is connecting to port 2 rather than 25.

All better now.
Go to Top of Page

ave_arabella
Starting Member

USA
9 Posts

Posted - January 27 2009 :  23:36:55  Show Profile  Reply with Quote
All Hail J!

I think you found a bug.

I changed the port to 25 and all is now well. You saved quite a bit of torn hair and gnashed teeth.

regards.

C.

quote:
Originally posted by jhoiland

After an hour of code hunting I think I have a bug here...

Was able to send intra domain emails with all methods no problem, but nothing outside of the domain.

Figured I had an authentication issue so here I came.

Ended up going to CDOSYS authenticated method and still no joy.

Then I saw this in the post and figured it was a typo, but sure enough it is right there in the source code....

shopmail.asp line 300-301 is connecting to port 2 rather than 25.

All better now.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000