VP-ASP :: Shopping Cart Software

Shopping Cart Software Solutions for anywhere in the World

US/Canada(Toll Free): +1 888 587 2278
Europe/UK: +44 (020) 7193 9408
Australia/New Zealand: +61 3 9016 4497

VP-ASP Shopping Cart Customer Forum

Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 VPCart Forum
 Problems and bugs
 Payment details getting bypassed at checkout
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dulrr
VP-ASP New User

57 Posts

Posted - July 12 2004 :  15:18:59  Show Profile  Visit Dulrr's Homepage  Reply with Quote
I've got a small problem when trying to go through checkout at my store: Everything enters fine, but the part where the customer is suppossed to enter his payment details is getting bypassed.

On shopcreateorder.asp, one sees:
quote:
You will now be directed to enter your payment details.
Payment may be made by credit card or check.
Your information will be encrypted.
[Continue]


However, clicking [Continue] takes you to shoperror.asp?msg=Order+has+been+processed
(which simply tells you the order has beem processed)

Any idea what might be going wrong? (Has anyone else ever had this happen?)

~D

support
Administrator

4266 Posts

Posted - July 12 2004 :  15:28:17  Show Profile  Visit support's Homepage  Reply with Quote
This can occur if a domain switch occurs to the shopcheckout.asp page (or gateway page). Vp-ASP is saying it has lost all session variables and therefore does not know what order has been created.

The solution very site depdendent. For example of you have shared ssl, the solution may be to use our shared ssl code. www.vpasp.com/virtprog/info/faq_sharedssl.htm

It may be that on your sitw www.xxx.com is treated differently than xxx.com. This can be resolved by your hosting company.

If you still have problems, contact our support staff, with all site details and what shopcheckout.asp you are using.

VP-ASP Support

Go to Top of Page

Dulrr
VP-ASP New User

57 Posts

Posted - July 13 2004 :  09:27:53  Show Profile  Visit Dulrr's Homepage  Reply with Quote
Yeah - I think it's a shared SSL thingie... we switch from http://www.oursite.com/e-Store to https://hostingcompany/oursite/e-Store ... that's a symptom of a shared secure connection, right?

I don't happen to know all that much about SSL, so I appreciate the info you've provided! If I run into more troubles I'll be back - but it looks like this might be the solution...

~D
Go to Top of Page

Sidle
Starting Member

2 Posts

Posted - July 13 2004 :  10:33:54  Show Profile  Reply with Quote
I'm having a similar issue, however it is very sporadic. VPASP support has sent successful orders. Some of my customers have sent succesful orders, however, about 40% of the time, i get the same error as you described.

Furthermore, on occaision, i'm recieving a windows dialog stating that i am being redirected to a nonsecure server when clicking on the continue button on the sslshopcheckout.asp page which resides in the shared folder. The I get the shoperror.asp?msg=Order+has+been+processed.

Ive ran the shop config at time of checkout and the session variables holding the order information up to the point where the customer enters the credit card data are listed.





Go to Top of Page

Dulrr
VP-ASP New User

57 Posts

Posted - July 13 2004 :  10:48:04  Show Profile  Visit Dulrr's Homepage  Reply with Quote
quote:
Furthermore, on occaision, i'm recieving a windows dialog stating that i am being redirected to a nonsecure server when clicking on the continue button on the sslshopcheckout.asp page which resides in the shared folder.


Does it read:
quote:
This page contains both secure and nonsecure items.

Do you wish to display the nonsecure items?
[Yes][No][More Info]


If so, then your secure page has a hard coded link beginning with "http://" instead of "https://" - this apparently includes http:// links in "embed" tags and the like.

And if that's not the error you're getting then you can ignore me completely and utterly

~D
Go to Top of Page

DSopel
Starting Member

11 Posts

Posted - July 13 2004 :  10:49:35  Show Profile  Visit DSopel's Homepage  Reply with Quote
I don't know if this will help or not, but I have had similiar problems and they always trace back to the IP address, rather than the domain name, being used. You might check your code and/or look in the server log to see if that is the problem.

Hope this helps...
D
Go to Top of Page

Sidle
Starting Member

2 Posts

Posted - July 13 2004 :  15:38:30  Show Profile  Reply with Quote
Thanks for the replies. It was definitely an issue with the way the sessions were being handles on the server. Thanks for your responses.



Go to Top of Page

LAZZE
Starting Member

Sweden
18 Posts

Posted - March 28 2006 :  08:22:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by support

This can occur if a domain switch occurs to the shopcheckout.asp page (or gateway page). Vp-ASP is saying it has lost all session variables and therefore does not know what order has been created.


It may be that on your sitw www.xxx.com is treated differently than xxx.com. This can be resolved by your hosting company.

VP-ASP Support




OK we have no SSL but experiance the same problem described here.

could we please have some info on HOW this might be resolved at our hosting company, or HOW to investigate if the problem is there?

Lars
Go to Top of Page

support
Administrator

4266 Posts

Posted - March 28 2006 :  12:37:19  Show Profile  Visit support's Homepage  Reply with Quote
Dear Lars,

Please take a look at our help note regarding this error to see if it helps your situation:

http://www.vpasp.com/helpnotes/shopexd.asp?id=743

Thank you.

Regards,

Michael
VPASP SUPPORT
Go to Top of Page

ccbangler
Starting Member

USA
12 Posts

Posted - June 22 2006 :  14:27:34  Show Profile  Visit ccbangler's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dulrr
Does it read:
[quote]This page contains both secure and nonsecure items.

Do you wish to display the nonsecure items?
[Yes][No][More Info]<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

If so, then your secure page has a hard coded link beginning with "http://" instead of "https://" - this apparently includes http:// links in "embed" tags and the like.

And if that's not the error you're getting then you can ignore me completely and utterly

~D




I am having this issue after adding Google Analytics to the site (http://www.google etc)

Is there a way to have my cake and eat it too?

Thank you!

******************
ccbangler
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000