VP-ASP :: Shopping Cart Software

Shopping Cart Software Solutions for anywhere in the World

US/Canada(Toll Free): +1 888 587 2278
Europe/UK: +44 (020) 7193 9408
Australia/New Zealand: +61 3 9016 4497

VP-ASP Shopping Cart Customer Forum

Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 VPCart Forum
 VP-Cart Hosting
 Hosting Server Requirements
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

rberr
Starting Member

9 Posts

Posted - April 12 2011 :  07:31:56  Show Profile  Reply with Quote
Could anyone advise, will V7.01 run on Windows 2008 servers running IIS 7.5? If so, are there any specific set up requirements for the servers?

I have my loaded my site on the above but the shopexd.asp and protxshopcheckout.asp pages return a 500 internal server error.

Any help would be much appreciated.

diegomilito
VP-ASP Expert

Argentina
723 Posts

Posted - April 20 2011 :  23:16:34  Show Profile  Reply with Quote
better you set from ur hosting to turn off friendly error, that after you turn off, you should see the real error code that can shed some light what is causing the pages to not run.

Diego.
Go to Top of Page

smelly_cat
Starting Member

9 Posts

Posted - March 17 2013 :  19:38:54  Show Profile  Reply with Quote
Sorry this topic is a year old but I thought it might help someone. I am running V7.01 on Server 2012 64 bit with IIS 8 and the only issue I have had to do run in 32 bit mode.

This is how to check if an app pool is running as 32bit or 64bit in IIS 7.

Goto IIS manager -> Application pools -> the apppool you want and -> Advanced Settings.

In there there''s a setting called enable 32bit apps. If that''s true, that means the worker process is forced to run in 32bit. If the setting is false, then the apppool is running in 64bit mode.

Also you can open up task manager and check the w3wp.exe. If it''s shown as w3wp*32.exe then its 32bit.

Go to Top of Page

brad100
Starting Member

United Kingdom
8 Posts

Posted - April 25 2013 :  19:04:06  Show Profile  Reply with Quote
Hi rberr
I know this is a very old post but just incase you are still monitoring this thread ..

I have been using the standard checkout page and just trying to change to SagePay. I am getting the same basic error you received - did you find a solution? - if so please update this post

Many thanks

Brad
Go to Top of Page

brad100
Starting Member

United Kingdom
8 Posts

Posted - April 25 2013 :  19:44:40  Show Profile  Reply with Quote
Hi ok found the solution

Make sure in protxfunctions.asp at you have a single comment ( '' ) on 2 of the 3 const GatewayLocations

''** Simulator site **
''const GatewayLocation="https://ukvpstest.protx.com/VSPSimulator/VSPFormGateway.asp"

''** Test site **
''const GatewayLocation="https://ukvpstest.protx.com/vspgateway/service/vspform-register.vsp"

''** Live site - ONLY uncomment when going live **
const GatewayLocation="https://ukvps.protx.com/vspgateway/service/vspform-register.vsp"
Go to Top of Page

diegomilito
VP-ASP Expert

Argentina
723 Posts

Posted - June 15 2013 :  03:17:37  Show Profile  Reply with Quote
brad, i think should be like below :
''** Simulator site **
''const GatewayLocation="https://ukvpstest.protx.com/VSPSimulator/VSPFormGateway.asp"

''** Test site **
''const GatewayLocation="https://ukvpstest.protx.com/vspgateway/service/vspform-register.vsp"

''** Live site - ONLY uncomment when going live **
const GatewayLocation="https://ukvps.protx.com/vspgateway/service/vspform-register.vsp"

Diego.
Go to Top of Page

diegomilito
VP-ASP Expert

Argentina
723 Posts

Posted - June 15 2013 :  03:19:33  Show Profile  Reply with Quote
im sorry brad, it seems the current forum system adding another comment. when i put it as a single '', this forum system automatically add to two ''. you can ignore me sorry for that. yours already correct.

Diego.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Snitz Forums 2000